Cilalı Beton


  Günümüzde beton zemin kaplama uygulamaları boya, desen ve renk alternatiflerinin artmasıyla birlikte dekoratif bir seçenek olarak restoran, mağaza, AVM gibi yoğun trafiğe sahip ticari zeminler dışında ev ve ofis zeminlerinde de kullanılmakta. Asitle doku kazandırılan, boyalı beton zeminler uygulama ve malzeme maliyetleri açısından diğer kaplamalara göre avantajlı fiyatlara sahip. Ayrıca dayanıklılık yönünden oldukça kullanışlı. Sonuç olarak eskiden fazla değer verilmeyen, çimento zemin olarak da adlandırılan, gri ve genellikle fabrika zeminlerinde, depolarda kullanılan beton zemin uygulaması ile artık dekoratif zeminler yaratmak mümkün.
  Beton zemin kaplama türlerini desen ve uygulama seçeneklerine bağlı olarak 4 ana kategoride toplayabiliriz.Parlatılmış beton zeminler akrilik boyanmış zeminler gibi cilalı görünür. Endüstriyel parlatma makineleri ile yüzey pürüzsüzleştirilir ve cilalanmış gibi parlar. Pek çok beton zeminde parlatma makinelerikullanılabildiği gibi eskinmiş ve çok yıpranmış yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez.Beton zeminler üzerine uygulanan yapı kimyasalları zemine ısı, nem, yağmur gibi olumsuz etkenlere karşı mukavemet gücü verir. 
  Genel olarak beton astarı ile uygulanan kaplama şeffaf veya renkli olabilmektedir. Kaymaz astar gibi farklı kullanım alanları için üretilen özel kimyasalları piyasada bulabilirsiniz.Beton henüz yaş haldeyken istenilen deseni yaratmak mümkün. Fayans kaplama deseninde beton zemin yaptırabilirsiniz.Desen için bir diğer alternatif ise baskı teknolojisi. Beton baskısı ile karo, ahşap, tuğla ve diğer şekillerde beton zemin seçenekleri bulabilirsiniz.